| 		
		 
 CROISSANT - Limara
  2006.12.03. 00:54 
CROISSANT 
70 dkg liszt 
1 pohár joghurt vagy kefír 
2 dl tej 
1 kk só 
4-5 ek. cukor 
2 tojás 
5 dkg élesztő 
A hozzávalókból könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, majd alaposan átgyúrjuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.  Ezután 8 darabba vágjuk, mindet O alakúra nyújtjuk, és a lapokat megkenjük hideg margarinnal vagy vajjal (én ráreszeltem). Összesen 25 dkg kell. A lapokat egymásra tesszük (a legfelsőt nem kell megkenni) és 1 cm vastagra nyújtjuk. 20 cikkre vágjuk, egyenként feltekerjük, a tepsiben pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Tojással lekenjük, szép pirosra sütjük. 
  
 |