| 		
		 
 Marinált fokhagyma - Rabim
  2006.07.16. 00:55 
Marinált fokhagyma:
 Gerezdekbe szedünk, megtisztitunk fél kg fokhagymát, és lobogva forró sós vizbe rakjuk, 5 percig főzzük, majd leszűrjük, üvegbe töltjük. 
Borecetből vízzel, sóval, néhány szem borssal, két babérlevéllel, meg csipet cukorral 3 dl kellemesen savanykás páclevet készítünk és ha van, tehetünk bele egy darabka gyömbért is. 
Kis lángon 5 percig forraljuk, majd az üvegben lévő fokhagymára forrázzuk. Ha kihült, lekötjük és a hütőben legalább 1 hétig érleljük. 
Ezután beleöntünk 2-3 evőkanál olajat, és még egy napig állni hagyjuk. 
Spanyolországban leszürve kínálják minden frissen sült húshoz, halhoz ezt a különleges savanyúságot. A fokhagyma a főzés során elveszti illatát, de az ize finom. (F.N.Angéla receptje) 
 |