| 		
		 
 Fahéjas kuszkusz aszalt sárgabarackkal - Batka (Stahl Judit)
  2006.07.16. 00:06 
Fahéjas kuszkusz aszalt sárgabarackkal (Stahl Judit) 
  Hozzávalók:  15 deka aszalt sárgabarack  2 1/2 deci tej  1 vaníliarúd  15 deka kuszkusz  10 deka porcukor  1 teáskanál őrölt fahéj  1 narancs  3 deci hideg tejszín  esetleg 4 teáskanálnyi rózsavíz 
  Azzal kezdem, hogy miniatűrnyi kockákra vágom az aszalt sárgabarackot, mert így rögtön bele tudom majd keverni a félkész kuszkuszba, hogy együtt puhuljanak meg. Aztán a hosszában félbevágott vaníliarúddal felforralom a tejet, majd amikor rottyan egyet, rögtön lejjebb veszem a lángot. Folytonos keverés mellett beleszórom a tejbe a kuszkuszt, és 1/2 percig főzöm benne a hamar megpuhuló szemeket. Utána lehúzom az edényt a tűzről, hozzákeverem a darabkákra vágott aszalt barackot. 
  A még meleg kuszkuszhoz hozzászórom a porcukrot meg az őrölt fahéjat, majd belekeverem a narancs megreszelt héját is, aztán szorosan lefedem az egészet alufóliával. Így a barackos kuszkusz-szemcsék szűk 20 perc alatt magukba szürcsölik a narancsos-vaníliás tejet, és eközben bőven van időm robotgéppel kemény habbá verni a hideg tejszínt. 
  Ha letelt a kuszkusz ideje, lekapom róla az alufóliát, majd két villa segítségével kicsit szétszedegetem a langyos szemeket. Aztán kiveszem közülük a félbevágott vaníliarudat, fakanállal óvatosan hozzájuk forgatom a kemény tejszínhabot, és az üvegtálkákba kanalazott édességre rálötykölök 1-1 teáskanálnyi, ezeregyéjszaka illatú rózsavizet.  4 adag lesz belőle.  
	         
		 
	        
	        |