| 		
		 
 Gesztenyés tekercs - Enci
  2006.07.11. 10:33 
Gesztenyés tekercs  
Hozzávalók: 
- 50dkg darált keksz, 
 
- 30dkg darált dió, 
 
- 25dkg porcukor, 
 
- 2 púpozott ek. kakaó, 
 
- 2dl rum, 
 
- s annyi fekete kávé amennyi az összedolgozáshoz kell, hogy jól nyújtható kemény masszát kapjunk. {feketekávé helyett jó a meggybefőtt leve is!} 
  
A masszát 4 részre osztjuk. Töltelék:1 Rámát, [vagy 25dkg vajat] 25dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 csomag gesztenyemasszát, s ezzel még tovább keverjük, amíg szép sima lesz. Alufóliát, vagy zsírpapírt meghintünk porcukorral, s ezen nyújtjuk ki a kekszes masszát részenként. Az elnyújtott masszára rákenjük a töltelék arányos részét és óvatosan felcsavarjuk. Hidegre tesszük, s csak akkor szeleteljük, ha kellően megkeményedett.  
 |