| 		
		 
 Répatorta - Kartika
  2006.03.05. 20:48 
Répatorta: 
Hozzávalók: 
  
diónyi margarin/vaj 
2 ek.+ 30 g zsemlemorzsa 
110 g sárgarépa     
60-60 g hámozott darált mogyoró-mandula 
30 g finomliszt 
1/2 kk. sűtőpor 
3 tojássárgája 
100+50 g cukor 
1/2 kk. örölt fahéj 
1/4 kk örölt szekfűszeg 
1 ek. cseresznyepálinka 
1/2-1/2 narancs és citromhéj reszelve 
3 tojásfehérje felverve 1 csipet sóval 
  
Diszitéshez: marcipán 
csokoládé bevonó v. kakaóval csokimáz 
  
Sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük, mogyorót mandulát ledaráljuk. 
Lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a reszelt mogyorót-mandulát beletesszük. 
  
Elkészítés: 
A tojássárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, a fahéjjal, szekfűszeggel és a pálinkával, majd belereszeljük a narancs és citromhéjat. A tojáfehérjét csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztes keveréket (liszt, mandula-mogyoró, sütőpor) belöntjük a sárgájába, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét és a répát finom összekeverjük és kizsirozott-morzsával beszórt özgerinc formába tesszük és 180 C fokon tűprobáig sütjük. (kb. 40 perc) 
  
Hagyjuk kihülni.  
Utána megcsináljuk a csokoládémázt, ezzel leöntjük. Míg szárad addig elkészítjük a dekoráció répákat. 
  
Megjegyzésem: én mézeskalács füszert tettem bele 2 kk.-al. 
  
Nagyon nagyon finom az ize, a répa nem érződik kellemes, a füszerektől a pálinkától kissé pikáns. 
 
 |