| 		
		 
 Kefíres buci - Kata25
  2005.09.03. 00:10 
Kefíres buci (saját kísérletezés eredményeként) 
  
 
Hozzávalók: 
- 90 ml kefír 
 - 10 ml víz (tojás nagyságától függ kanalanként dagasztás közben ha szükséges) 
 - 1 tojás 
 - 1,5 km. só 
 - 1 km. cukor 
 - 2 dkg olv. margarin 
 - 30 dkg liszt(20 dkg rétes, 10 dkg síma) 
 - 1,5 dkg élesztő 
 - 1 mk. sikér 
 - fél km. ecet 
  
A lisztet, a sót és a sikért kézi habverővel jó levegősre keverjük. A többi hozzávalót az élesztő kivételével az üstbe tesszük, erre jön az elkevert liszt, és rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztást elindítjuk, majd kivesszük, 8 részre osztjuk, megformázzuk, bevágjuk, tepsibe tesszük és kb. fél óra alatt duplájára kelesszük. Vízzel megkentem, szezámmaggal megszórtam és gőzös sütőben 180 fokon megsütöttem. 
Fincsi puha, kicsit kalácsszerű lett a belseje.  
Sok sikert. 
   
 |